Udruga djece roditelja s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

Kako je brzo prošla 2018. Još nekoliko dana i … uplovit ćemo u novu 2019. godinu. Kao i uvijek, u prosincu sažimamo što nam se sve dogodilo u još uvijek aktualnoj godini. I pokušavamo završiti poslove koje smo negdje usput ”izgubili”, platiti račune, vratiti dugove i donosimo odluke kako ćemo u idućoj, novoj, drugačije. A onda će nas opet sustići prosinac. I opet ćemo se zbrajati. I opet ćemo donositi nove odluke …. godinu dana stariji.

Jedan od velikih dugova, je dug prema vama koji pratite ovu stranicu. Vijesti iz Udruge nisu bile ažurne, stranica i podaci nisu bili dopunjavani. Dijelovi koje želimo dodati još nisu završeni. Dio će biti nadoknađen ovih dana, a dio će preći u novu godinu s čvrstom odlukom da ćemo u novoj godini ”sve ko po špagici”. Možda jedne godine i uspijemo.

igraonica

Pri kraju godine PUŽ broji stotinjak članova, od čega četrdesetak djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom (nominalni članovi). Najmlađi od njih ima oko 3, a najstariji 30 godina. Najmlađi član roditelj ima 27, a najstariji 67 godina.

Aktivnosti za najmlađe uglavnom su usmjerene na Puževu igraonicu (ukupno 20-ak korisnika) koja se provodi  Floortime pristupom, dok se stariji samoorganiziraju i okupljaju (kao grupa samozastupanja). Srednja generacija klinaca i oni koji su godinama stariji, ali funkcioniraju na nešto nižoj kronološkoj dobi najviše se druže u PUŽ-u.

samozastupnici

Roditelji se druže, razmjenjuju informacije, podržavaju, volontiraju… I dalje smo aktivni u području pomoćnika u nastavi, pratimo legislativu, odgovaramo na upite (e-mailom, telefonom… ).

U ”slobodnim” aktivnostima pomažu nam volonteri koji daju velik doprinos uspješnoj provedbi.

petak

Ugovoreni projekti koje provodimo su pomoćnici u nastavi, edukacijsko savjetodavni rad s roditeljima kroz Puževu igraonicu, partneri smo na projektu vezanom uz društveno korisno učenje, Zdravstvo u zajednici. Također smo partneri na prijavljenom projektu vezanim uz usklađivanje privatnog i poslovnog života – rezultate natječaja čekamo.

Bez vaše pomoći ne bismo mogli provoditi naše aktivnosti. U ovoj godini, do 30.11.2018. vaš financijski doprinos bio je:

25.890,00 kn – kroz 89 trajnih naloga privatnih osoba

23.860,00 kn – kroz jedno/višekratne uplate privatnih osoba, njih ukupno 41

400,00 kn – kroz obustave na plaći

     

Kroz platformu Čini pravu stvar uplaćeno je ukupno 800,00 kn, dok kroz  Membership Awards program American Express-a 1.020,00 kn.

Donacije tvrtki i udruga iznosile su ukupno 31.400,00 kn.

 

 Svima veliko, veliko HVALA !

 Uz projektna sredstva i ušteđevinu preživjeli smo 2018. godinu. Bit ćemo zahvalni svima koji će nas se sjetiti kroz ovaj mjesec darivanja, kako bi lakše ušli u novu godinu. Jer, sa financijske strane, u 2019. ulazimo prilično nesigurni.  

I vi nam možete pomoći da budemo brži!

Samo 0 je nula – sve ostalo se računa.