Udruga djece roditelja s posebnim potrebama “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

naslovna-023

Svaki roditelj djeteta s teškoćama u razvoju ima bezbroj pitanja i dilema. Istražuje mogućnosti, traži podršku… Puževa igraonica nudi neke odgovore, ali i druženje, razmjenu iskustava i puno, puno igre….

Puževa igraonica rezultat je višegodišnjeg iskustva rada s djecom i roditeljima, ali i stalnog usavršavanja naših djelatnica. Trenutno, aktivnosti igraonice provodi naša djelatnica, radna terapeutica i senzorni pedagog, certificirana Floortime terapeutica, uključujući provedbu savjetovanja u realnom vremenu (coaching). Naša druga djelatnica, prof. rehabilitacije, je također certificirana Floortime terapeutica, je trenutno dulje vrijeme odsutna zbog privatnih obaveza vezanih uz proširenje obitelji i roditeljstvo.

naslovna-028

Kroz gotovo 10 godina provedbe aktivnosti baziranih na Floortime pristupu, potvrdili smo naše mišljenje da je za napredak djeteta izuzetno važno podržati i educirati roditelje. Važno je pružiti im podršku kako bi bolje razumjeli ponašanja svog djeteta. Omogućiti im da  nauče i uvježbaju vještine poticanja razvoja djetetovih sposobnosti i vještina, naročito vještine komunikacije,

naslovna-025

Floortime pristup poticanja razvoja djeteta temelji se na emocijama, različitosti, senzorici, interakcijama… U Puž-u ga provodimo u našoj senzornoj sobi, no roditelji ga mogu primjenjivati kod kuće, u parku,… u bilo kom prostoru.

Roditelji s djecom provode najviše vremena i imaju veliku ulogu u poticanju djetetovog razvoja. Kako bi učinkovitije, kompetentnije i s manje stresa mogli ispunjavati svoju ulogu, potrebno im je znanje, razumijevanje i vještina. To je ono što im nastojimo pružiti u Puževoj igraonici, u kojoj se pod vodstvom Floortime terapeuta roditelji i djeca, svi prisutni … zajedno igraju.

eie06
eie11

O Floortime pristupu u našoj Udruzi, snimljen je i prilog za emisiju Babybonus koja je emitirana u svibnju 2018.

Na platformi Čini pravu stvar otvorena je akcija za Puževu igraonicu.