Udruga ''Put u život'' – PUŽ

Pomoć i podrška našem radu brojnih tvrtki i privatnih osoba, od samog početka djelovanja Udruge, omogućila nam je provedbu naših aktivnosti.

Zahvaljujemo svim našim donatorima koji su nam pomogli da budemo brži.

Zašto nam pomoći ?

Jer smo svojim radom, kroz više od dvadeset godina djelovanja Udruge, pokazali i dokazali da aktivnim pristupom roditelja možemo mijenjati predrasude socijalne okoline prema osobama s invaliditetom, te na taj način podizati kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Jer smo kroz godine postojanja (od 1995.), uz pomoć naših donatora i prijatelja, stvorili smo osnovne uvjete za naše djelovanje. Imamo prilagođen i opremljen prostor i zavidnu količinu didaktičkog materijala i opreme. Još nam nedostaju neke stvari, no zadovoljni smo. Imamo zaposlene educirane i doeducirane stručne suradnike s iskustvom izravnog rada s djecom i roditeljima, sjajnu ekipu podrške…. Naravno, imamo i troškove režija, održavanja prostora, plaća, edukacija, dopune didaktičkih materijala i potrošnog materijala.

Jer smo tijekom godina razvili i proveli preko 170 projekata i programa realizacija kojih nas polako približava našem cilju.

Jer članovi naše Udruge (roditelji djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom) svoje slobodno vrijeme (koje se mjeri na kapaljku) ulažu radeći na promicanju ciljeva Udruge

Jer smo otvoreni za suradnju i naša iskustva i postignuća rado dijelimo s drugima.

Jer smo spremni i odlučni i dalje, i bolje, i kvalitetnije raditi na podizanju kvalitete života djece/osoba s invaliditetom – ne samo članova naše Udruge, već puno šire.

Jer djeca i njihove obitelji trebaju podršku i pomoć danas.

U našoj Udruzi

Pomoć i podršku treba pedesetak obitelji djece s teškoćama u razvoju/osoba s invaliditetom uključenih u aktivnosti. Radi se o klincima i onim malo većim za koje je važno osigurati kontinuiranu podršku jer imaju problema u komunikaciji, senzorici, psihomotornom razvoju, socijalizaciji… Neki od njih hodaju, neki su vezani uz kolica. Neki govore, neki uče komunikaciju na druge načine, a kod nekih komunikaciju treba tek potaknuti. Neki pohađaju redovne programe u vrtićima, školama i fakultetima, neki programe ustanova socijalne skrbi, a za neke nema mjesta niti u jednom od navedenih. To su djeca i mladi s cerebralnom paralizom, intelektualnim teškoćama, autizmom ili njegovim elementima, hiperaktivnošću … Uglavnom se radi o težim oštećenjima, o djeci koja će čitav život trebati neki oblik svakodnevne ili 24-satne podrške. Zato je izuzetno važno njima i njihovim roditeljima pružiti kvalitetnu, individualiziranu i kontimuiranu stručnu pomoć i podršku, temeljenu na njihovim trenutnim mogućnostima i potrebama u cilju  ostvarivanja maksimuma njihovih mogućnosti.
Njihovi roditelji trebaju podršku, edukaciju, informacije, razgovor …

Zalažemo se za:

– kvalitetan i efikasan sistem informiranja roditelja o mogućnostima, pravima i obavezama od najranije dobi djeteta

– ostvarivanje prava svakog djeteta na njemu potrebnu kvalitetnu re/habilitaciju

– uključivanje djece u redovne predškolske organizacije uz adekvatnu stručnu pomoć (doedukacija i ekipiranje stručnih timova)

– osnovnoškolsko obrazovanje djece u redovnom sustavu u svojim lokalnim zajednicama – djeca imaju pravo na primjereni oblik obrazovanja, ali prvenstveno na život u svojoj obitelji

– srednješkolsko i visoko obrazovanje mladih u redovnom sustavu uz podršku, sukladno njihovim sposobnostima, potrebama i željama

– razvoj kvalitetne i efikasne mreže podrške djeci s teškoćama, mladima s invaliditetom i osobama s invaliditetom općenito, ali i njihovim obiteljima

– i još puno toga ….

Ukratko, zalažemo se za punu implementaciju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, naročito dijela koji se odnosi na život u zajednici (čl.19.)

Financijska sredstva potrebna su nam za:

– plaćanje režija (struje, vode, plina, čistoće, komunalne naknade, telefona, interneta… )

– plaće i naknade našim stručnim suradnicima koji provode aktivnosti Udruge

– nabavu specifičnih didaktičkih materijala i opreme

– sitnu opremu, potrošni materijal…

Invaliditet se ne dešava drugima.

Svatko od nas, svatko od vas, u jednom trenutku može postati osoba s invaliditetom ili roditelj djeteta s teškoćama u razvoju/invaliditetom.

Kako nam možete pomoći ?

– jednokratnom uplatom iznosa prema vašim mogućnostima i  vašoj odluci

– otvaranjem trajnog naloga na iznos koji želite (npr. 10, 20, 50, … kn) – malim, ali stalnim mjesečnim iznosom koji vas neće financijski opteretiti, a nama puno znači (trajni nalog možete otvoriti i zatvoriti i internet bankarstvom)

– kreiranjem izazova na platformi Čini pravu stvar

– korisnici American kartice, članovi njihovog Membership Awards-a, mogu nam darovati svoje ”bodove”

– ……….

Vi nam pomažete da budemo brži !

HVALA !!!!!!!

točan pojam
traži u naslovima
traži u sadržaju
traži u objavama
traži na stranicama
Filter kategorija
Čitaonica
Objava
Pitanja i odgovori
Prava
Pristupačnost
Projekti PUŽ-a
Vaša podrška

Vi nam možete pomoći da budemo brži !!!

Podržite nas i pomognite nam svojim doprinosom.

Vaše donacije ne mjerimo njihovom visinom, već vašom željom da nam pomognete.

Veliko HVALA !

NAZIV: PUŽ

ili

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama ”Put u život”

ADRESA: Đakovačka 11, Zagreb

MBR:  01079026

OIB: 75502271466

ZABA IBAN:
HR71 2360 0001 1014 9035 2

HPB IBAN
HR13 2390 0011 1003 4222 3

DEVIZNI RAČUN:
ZAGREBAČKA BANKA D.D.,
SAVSKA 69, HR-10000 ZAGREB
SWIFT: ZABA HR2X
IBAN: HR7123600001101490352

Pravnim osobama, prema Zakonu o porezu na dobit (NN 177/04, 90/05, 57/06, 146/08, 80/10, 22/12,  148/13, 143/14, 50/16, 115/16 ) čl.7., st.7.,  iznos donacije do 2% iznosa  prihoda prethodne godine priznaje se u rashod.

Privatne osobe prema Zakonu o porezu na dohodak (NN 115/16) čl.15., st.2. mogu uvećati osobni odbitak za iznos donacije doznačene na  žiroračun, do visine 2% primitaka za koje je u tekućoj godini podnesena godišnja porezna prijava i utvrđen godišnji porez na dohodak ili je proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak