Udruga ''Put u život'' – PUŽ


ZET javni prijevoz za osobe s invaliditetom – kako ostvariti pravo za svoje dijete, člana obitelji, ili možda za sebe.

 

Prenosimo s web stranice Grada Zagreba. ...višelista projekata

Lista projekata PUŽ-a. Gotovo svi projekti Udruge od osnivanja do danas. Prethodnih desetak godina nije bio problem rekonstruirati jer imamo sređenu arhivu dokumentacije u elektroničkom obliku. Za razdoblje od osnivanja treba prekapati po registratorima, različitim arhiviranim dokumentima … Izvukli smo ono što smo za sada pronašli.  Nadopunjavat ćemo popis kada pronađemo još nešto iz povijesti Udruge.

Nakon ove liste slijede i stranice o navedenim projektima. EU-projekte su već preneseni, a ostale ćemo grupirati po temi i time prikazati neke od procesa koje smo inicirali i/ili na njih utjecali.

Iako se radi o maloj povijesti Udruge, mislim da je zanimljiva. Radeći na ovom popisu shvatila sam i koliko smo puno radili i napravili, te koliko ljudi nas je podržalo na našem putu i pomoglo nam. Veliko hvala!  ...višePristupačan objekt 1. – ugao Kninskog trga i Ul. Vrbik VIII, Zagreb.

Zaista ne znam kako bi ovo trebalo nazvati. Očito da glupost nema granica. Nije dobro kad objekt nije prilagođen, ali ovo ????? 

Ovo je posebna kategorija. Novac je potrošen, a objekt i dalje nije pristupačan. ...višePlatforma Čini pravu stvar je najjednostavniji i najbrži, on-line, način uplate donacija  – karticama oslobođen bilo kakvih dodatnih troškova.

 

Čini pravu stvar je online društvena platforma tvrtke Vipnet.

 

Cilj platforme Čini pravu stvar je prikupljanje financijskih sredstava za dobrotvorne ciljeve. Pokrenula ju je tvrtka Vipnet u lipnju 2016. godine. Naša Udruga član je ove platforme od samog početka.  ...višeČitaonicu PUŽ prenesena su izlaganja na stručnim skupovima 1996. godine. Bilo je to prije više od dvadeset godina. Aktualnost tema i sadržaja provjerite sami. Prenešeni su: 

Razmišljanja i stavovi o rehabilitaciji djece s cerebralnom paralizom, s Prvog hrvatskog simpozija o cerebralnoj paralizi, Pula 1996. i Edukacija i socijalizacija djece s poteškoćama u razvoju sa skupa ”Skrb o djeci”, Vodice 1996. 

Na oba skupa izlagala je Vesna Budak, osnivačica i predsjednica PUŽ-a, otprilike godinu dana nakon osnivanja Udruge. ...višeČitaonica PUŽ-a dodana je na web stranicu. Za sada su preneseni Biseri i priča naše članice Gordane koju je napisala 2013. godine. U čitaonici ćemo objavljivati zanimljive tekstove, priče naših članova, crtice iz života Udruge, razmišljanja, prenositi zanimljive tekstove ….Web stranice EU-projekata Udruge, prenešene su na našu novu stranicu. Svih 5: Snail’s SpeedSupport Network, Snail in SchoolIPAK i Snail’s Steps.

Seljenje i prilagođavanje stranica bilo je svojevrsno putovanje kroz proteklih sedam godina. Prisjećanja na rad na projektima, koji nije bio ni lak, ni jednostavan. Dilema, problema, komunikacije s našim project managerima u ugovornim tijelima, dobavljačima, partnerima, suradnicima, koordinacije, noći provedenih u administriranju… Naučili smo jako puno. Puno pravila, procedura … Najvažnije od svega što smo naučili je da zapravo uvijek vrijede nova pravila. Međutim, treba prihvatiti i činjenicu da donator postavlja pravila igre i da ih po potpisu ugovora, treba poštivati. Ipak, vremenom smo se naučili i postali puno spretniji u ovom dijelu posla.

Priprema materijala, prezentacija, radionica, putovanja, provedba aktivnosti bila su ”piece of cake” u odnosu na administriranje projekata.  ...više 

Želimo vam svima miran i veseo Božić, te uspješnu novu godinu !

 

Neka vam ovaj Božić bude miran, a nova 2018. godina sretna i uspješna.

Našim članovima, korisnicima, zaposlenicima, suradnicima, volonterima, prijateljima, donatorima……  želimo puno mira, zdravlja, veselja, uspjeha, napretka, strpljenja, sreće, smijeha….  ...višeNakon dosta godina odlučili smo našu staru, dobru (i nama jako dragu) web stranicu PUŽ-a obnoviti. I dalje želimo imati stranicu koja će biti informativna, interesantna i putem koje možemo međusobno komunicirati.

Kako je stvaramo sami paralelno sa svim ostalim svakodnevnim poslovima…. nekoliko mjeseci na našoj adresi mogli ste vidjeti našeg pužića. Mislili smo da ćemo brže postaviti čitavu novu stranicu. No, osobina puževa je da su spori.  

Trebalo je odlučiti. Čekati da je u potpunosti završimo (da li je to uopće moguće?),, stavimo sve sadržaje koje želimo i ispravimo sve uočene greške ….. Utopija – nikada nećemo biti u potpunosti zadovoljni. I odluka je pala. ...više