Udruga djece roditelja s posebnim potrebama “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!


Sada nam je vaša pomoć jako potrebna. Kada smo počinjali, kada smo gradili našu Puževu kućicu, kada smo prije 5 godina bili u krizi – uspjeli smo i opstali zahvaljujući vašoj podršci.

Trenutna situacija je vrlo neizvjesna. Jedini aktivni projekt je Mreža podrške – pomoćnici u nastavi, iz kog je 93% sredstava predviđeno za plaće pomoćnicima.

Natječaja, na koji ćemo prijaviti naše projekte/aktivnosti, za ovu godinu, još nema. Jedini trenutni priliv sredstava za aktivnosti Udruge su vaše donacije. Donacije građana i tvrtki.

S druge strane u edukacijsko-savjetodavni rad uključeno je više od dvadeset obitelji. Oni dolaze sa svojom djecom kako bi naučili kako podržati svoje dijete u svakodnevnom životu. Da bi naša Floortime terapeutica mogla savjetovati, mora upoznati dijete i roditelje, procijeniti trenutno stanje djeteta i  pratiti djetetov razvoj, odnosno pronalaziti načine poticanja.

Za dva mjeseca na posao se s rodiljnog/roditeljskog dopusta vraća i naša druga Floortime terapeutica. Moći ćemo prihvatiti više korisnika, što nas veseli. Ne veseli nas što, to znači veći trošak za plaće.

Nadamo se, malu pauzu od projektnih obaveza koristimo za završavanje zaostalih poslova. Planiramo nove aktivnosti i projekte, čekamo natječaje. Vjerujemo da ćemo i opet biti uspješni u tome, ali do natječaja, prijave, rezultata, pa onda , vjerujemo, potpisivanja ugovora treba preživjeti i sačuvati kapacitet osoblja koje može provesti projekte.

Zbog ove pauze mogli smo se prihvatiti i ovog velikog posla na novoj web stranici.

Naši roditelji i djeca se druže, razmjenjuju iskustva, međusobno pomažu… I za to je potreban topao prostor.

Trenutno radimo i živimo na rezervi (doniranim sredstvima), koja se približava ”crvenom”. A računi pristižu – plin, struja, čistoća, komunalna, voda, fina, zaba, održavanje … plaće ….. knjigovodstvo ….

Nadamo se da naš prostor za nekoliko mjeseci neće biti prazan, kao na posljednjoj slici.

Vaša podrška nam je trenutno jako, jako važna i potrebna. I znamo da ćete nas podržati.

Hvala vam na tome, unaprijed.