Udruga ''Put u život'' – PUŽ

Prigorski dan 2018.U subotu, 10. ožujka 2018. u KD ”Vatroslav Lisinski”, Udruga kulturno-umjetničkih društava zagrebačkog prigorja ”PRIGORSKI DAN” održana je 15. smotra narodnog stvaralaštva pod nazivom Prigorski dan 2018.

Društva okupljena u Udruzi ”PRIGORSKI DAN” imaju dugu i bogatu tradiciju čuvanja i promicanja folklornog nasljeđa i narodnog stvaralaštva su:

– HSPD ”Sljeme” Šestine od 1895. godine

– HKPD ”Bosiljak” Čučerje od 1896. godine

– HSPD ”Podgorac” Gračani” od 1907. godine

– HKUD ”Prigorec” Markuševec od 1923. godine

– KUD ”Frankopan – Remete” od 1920. godine

– KUD ”Bukovac” od 1920, godine

– FIS ”Remete” od 1995. godine

 

Više od 600 izvođača navedenih društava sudjelovalo je u programu 15. Prigorskog dana. Među njima, bilo je puno djece i mladih. Kao i uvijek, svim prisutnima u dvorani poklonili su ”pušlek od pjesme, plesa, svirke i veselja”. A našoj Udruzi, poklanjaju prihod održanog koncerta. Hvala im od srca !

 

Uobičajeno je njihov Prigorski dan humanitarnog karaktera. Svake godine, ova društva i Udruga ”PRIGORSKI DAN” s puno srca pripremaju i organiziraju Prigorski dan, kao što s puno ljubavi čuvaju prigorske (i ne samo prigorske) običaje, tradiciju i identitet. Za njihovo djelovanje potrebna su im financijska sredstva. Međutim, oni prihod poklanjaju. Time je njihova donacija i podrška još značajnija.

 

I još jednom koristimo priliku čestitati Udruzi ”PRIGORSKI DAN” njihov mali jubilej, 10 godina rada, za koji im je na samom koncertu Hrvatski sabor kulture uručio Brončanu diplomu za njihovo neprekidno, desetgodišnje, bavljenje kulturno umjetničkim amaterizmom.

Još jednom veliko Hvala !

 

 

*PUŽ se obavezuje sva donirana sredstva trošiti isključivo za aktivnosti vezane uz ostvarenje naših ciljeva, odnosno aktivnosti za naše korisnike – djecu s teškoćama, mlade s invaliditetom i njihove obitelji..

Generic selectors
točan pojam
traži u naslovima
traži u sadržaju
traži u objavama
traži na stranicama
Filter kategorija
Aktivnosti
Čitaonica
Mediji
Obrazovanje
Ostalo
Partnerstva
Pitanja i odgovori
Pomoćnici u nastavi
Prava
Pristupačnost
Projekti
Projekti PUŽ-a
Udruga
Vaša podrška
Vijesti