Udruga djece roditelja s posebnim potrebama “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

Početkom svibnja u našoj Udruzi zavladao je muk. Nismo mogli vjerovati, a mislim da ne vjerujemo ni danas. Ispratili smo našeg Ivana kako smo najbolje znali i umjeli. Pokušali pružiti podršku njegovoj obitelji. I opet, kako smo nabolje znali i osjećali. I opet nas je okupio, i to u velikom broju. Nas, u Udruzi, kontaktirao je velik broj ljudi, nama znanih i neznanih, koji nisu mogli vjerovati, provjeravali su vijest, izražavali sućut…. Na njegov posljednji ispraćaj došlo je puno ljudi, koje je u svom kratkom životu Ivan dotaknuo.

Pamtit ćemo Ivanov osmijeh i njegovu snagu, upornost ….

ruza
iv-03

Tiši i zamišljeniji nego ikada, nastavili smo s aktivnostima Udruge. svjesniji potrebe zajedništva i važnosti činjenja sada i odmah. Djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji trebaju podršku društva i sustava u trenutku kada im je potrebna. Ne mogu čekati bolja vremena, izdašniji proračun, rezultate skromnih natječaja, ocjenjivanje projekata, dobru volju donatora….

Dok se na vijestima vrti ”visoka” politika, ”važne” teme, mi živimo s našim ”malim” problemima i borimo se s ”vjetrenjačama”.

Ipak, jedna dobra vijest stigla je tijekom svibnja. Na natječaju HEP-a, Svjetlo na zajedničkom putu odobrena je potpora našem projektu ”Možemo više – škola svakodnevnih aktivnosti”, od 10.000,00 kn.

0155

I mali izvještaj o vašoj podršci u svibnju. Hvala svima !

Jedan trajni nalog je ukinut, ali stigle su uplate preostalih mjesečnih trajnih naloga (81) i jednog dvomjesečnog. Ukupno: 2.370,00 kn.

1 novi donator i 6 koji su ponovili darovanje. Uz obustavu na plaći radnika jedne tvrtke suma iznosi ukupno: 1.300,00 kn

Kroz platformu Čini pravu stvar uplaćeno je 50,00 kn, dok kroz  Membership Awards program American Express-a nije bilo uplata.

Ukupno: 3.720,00 kn

Početkom svibnja jedna tvrtka po prvi puta nas je podržala s 1.200,00 kn.

 

Veliko, veliko HVALA !

  

Ukupno, donacije u svibnju iznosile su 4.920,00 kn, dok su ukupni troškovi, koji nisu projektno pokriveni kroz jedini aktivni projekt ”Mreža podrške” (pomoćnici u nastavi), bili oko 10 puta veći. Iznos se odnosi na režije prostora, knjigovodstvo i plaće.

I opet, vjerujemo da će se situacija uskoro popraviti, jer, crveno je sve bliže.

I vi nam možete pomoći da budemo brži!

Samo 0 je nula – sve ostalo se računa.