Udruga djece roditelja s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

 

Otvorenje izložbe ”Upoznajmo se”

 

u srijedu, 04. rujna 2019.

s početkom u 18:30 

u prostoru Knjižnice Vladimira Nazora Špansko jug

Slavka Batušića 4, Zagreb

Izložba ”Upoznajmo se” rezultat je suradnje Knjižnica grada Zagreba – Knjižnice Vladimira Nazora Špansko jug i Udruge roditelja djece s posebnim potrebama ”Put u život”. Izloženi radovi nastali su u okviru  kreativnih radionica u kojoj sudjeluju korisnici PUŽ-a. Većina radova nastala je uz podršku, a neki u zajedničkom radu djece, volontera, rodite.

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama ”Put u život” djeluje od 1995. i okuplja roditelje i njihovu djecu različitog stupnja i vrste teškoća i dobi. Težište djelovanja usmjereno je na razvoj mreže podrške djeci / mladima s teškoćama u razvoju / invaliditetom i njihovim obiteljima, te zastupanju njihovih prava i potreba.

Knjižnice grada Zagreba uvijek su otvorene za suradnju i provođenje aktivnosti društvene inkluzije djece s teškoćama u razvoju te mladih i odraslih osoba s invaliditetom. Knjižnica Vladimira Nazora Špansko jug ima vrlo ugodan pristup za osobe s posebnim potrebama, a posebno veseli  svjetao i prostran prostor dječjeg odjela u kojem se i djeca s posebnim potrebama mogu ugodno i lijepo osjećati.

Izložbom želimo upoznati korisnike knjižnice i javnost o mogućnostima djece s teškoćama u razvoju, s ciljem mijenjanja predrasuda socijalne okoline prema djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima.

035

             Izložba je otvorena od 03. rujna 2019. do 02. listopada 2019.