Udruga djece roditelja s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

S raznih strana

S raznih strana

 

Tekstovi u ovom dijelu čitaonice prenešeni su iz drugih izvora. Iz knjiga, foruma, web-a… Uz svaki od njih naveden je izvor, autor, odnosno dostupni podaci o prenešenom tekstu.

 

Pripremite se za našu raznolikost

 

Proglas djece s posebnim potrebama

 

Autor ovog teksta nam je nepoznat, ali zahvaljujemo mu/njima na prekrasnim riječima upućenim nama, njihovim roditeljima, kao i svima ostalima. Počašćeni smo što smo ga “pronašli” i što ga možemo pokazati i drugima.

(obj. 22.06.2004.)

Credo podrške

 

U želji da se potakne razmišljanje o drugačijem odnosu i komunikaciji sa osobama s mentalnom retardacijom bilo da se radi o stručnjacima različitih profila, susjedima, rodbini ili prijateljima, prikazujemo poruku osoba s različitim teškoćama, posvećenu uspomeni na Tracy Latimer, 12-godišnju djevojčicu sa cerebralnom paralizom, koja je živjela u Saskachewanu, Kanada. Njen otac je odlučio prekinuti njen zivot, smatrajući ga nedostojnim (Koontz, Van der Klift,1998: Credo for support, Axis Consultation and Training Ltd., Nanaimo, British Columbia, Canada), opravdavajući se humanim razlozima.

 

credo [kre:’do] (lat.: vjerujem), vjerovanje…

kredo (lat. credo: vjerujem), uvjerenje, načelo.

Izvor: Leksikografski zavod Miroslav Krleža

Iz knjige Unapređivanje skrbi za osobe s mentalnom retardacijom izdanom kao sinopsis predavanja i vježbi sa Matra projekta 1999-2002.

Vi nam možete pomoći da budemo brži !


Zašto i kako ?