Udruga djece roditelja s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

Vi nam možete pomoći da pokrenemo podcast!

Podržite nas i pomognite nam svojim doprinosom.

Vaše donacije ne mjerimo njihovom visinom, već vašom željom da nam pomognete.

Veliko HVALA !

Mi smo Lada, Ivan, Josip i Andrija, mlade osobe s invaliditetom, prijatelji od najranijeg djetinjstva. Lada i Ivan kreću se uz pomoć hodalice, a Josip i ja (Andrija) u invalidskim kolicima. U tijeku odrastanja i obrazovanja prošli smo kroz mnoge izazove, razne terapije, rehabilitacije, dodatne edukacije.

Danas smo aktivni mladi ljudi. Lada i Josip su uspješni studenti, Ivan je završio srednju školu za administratora, a ja sam magistar politologije.

Mlade osobe s invaliditetom još uvijek nisu prepoznate u društvu, mi smo mladi u nepovoljnom položaju, mladi u području diskriminacije, o nama se rijetko govori s pozitivnim predznakom. U organizacijama koje zastupaju naše interese također smo nedovoljno zastupljeni.

Takve stavove želimo polako mijenjati.

Mi smo aktivni, vrijedni, veseli, volimo izlaske, smijemo se, sarkastični smo… Želimo da se vidi i naša druga strana koju ne obilježavaju naše teškoće, nemogućnosti…. Upravo suprotno. Namjera nam je staviti se u glavnu ulogu i biti oni koji postavljanju pitanja.

Pokrećemo snimanje Podcasta Two Wheelchairs, Two Walking Friends za koji nam je potrebna bolja oprema od trenutnog mobitela i starog laptopa.

Kroz kraće podkaste obrađivali bi teme iz svakodnevnog života; razgovarali o filmu, kazalištu, muzici; raspravljali o različitim temama, pozivali goste u emisiju…

Vaše donacije omogućile bi nam pokretanje vlastitih aktivnosti i društveni angažman.

Osvijestili smo nedostatak društvene aktivnosti osoba s invaliditetom općenito, a mi smo ti koji ne želimo ostati neaktivni, u sjeni, zbog invaliditeta s kojim živimo i živjet ćemo. Bili bi sretni da nam ovakve akcije nisu potrebne, ali jesu.

Vaše donacije opravdat ćemo zanimljivim, edukativnim i duhovitim sadržajima naših podkasta i zanimljivim snimkama kretanja ulicama i prijevoznim sredstvima ne samo u gradu Zagrebu nego i drugdje.

Pomoći nam možete donacijom na:

ZABA – IBAN: HR7123600001101490352
HPB – IBAN: HR1323900011100342223

Naziv: Udruga PUŽ
Adresa: Đakovačka 11, 10000 Zagreb
Opis plaćanja: Donacija za podcast

Za lakšu uplatu  imamo 2D kodove:

ZABA

HPB

U kreiranju potkasta potrebna nam je asistivna tehnologija u vidu boljeg programa za glasovne naredbe, programa speech to text, Siri (razumije našu dislaliju u govoru). Najbolja i nama najjednostavnija oprema za korištenje je :

  • Laptop MacBook Air Retina
  • 2 mikrofona
  • Za dobre snimke iz invalidskih kolica ili u hodanju s hodalicom potrebna je sportska kamera gopro – za glavu i prsa
  • GoPro HERO11 Black kamera
  • Elastični pojas za tijelo GoElastik
  • Dodatna oprema GoPro Adventure Kit

Ukupan trošak opreme: 2746,89€

 

Sve smo opisali u kratkom videu: