Udruga djece roditelja s posebnim potrebama “Put u život” – PUŽ

Vi nam možete pomoći da budemo brži!

EU-projekti PUŽ-a

EU-projekti predstavljali su veliki izazov našem malom timu.

Usudili smo se pomisliti da mi to možemo 2009. O EU-projektima znali smo onoliko koliko se moglo naučiti na edukacijama koje su se održavale u ono vrijeme. Tada nismo bile svjesne da je to manje od polovice onog što treba znati o provedbi EU projekata. Pri pripremi prvog projekta, posebno zdušno pomogle su nam Valerija i Iris. Žene koje su već imale iskustva u pisanju i provedbi EU-projekata organizacija civilnog društva (nisu bile iz područja vezanih za invaliditet, teškoće, djecu….), na čemu smo im i danas zahvalne. Ostalo smo savladavali u hodu.

IPA 2012

Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava

Snail’s Steps / Puževi koraci

04.11.2015. – 04.02.2017.

Partneri na projektu bile su OŠ Horvati, IX.gimnazija i Strukovna škola Gospić.

Projekt je bio usmjeren na jačanje kapaciteta OCD-a, podizanje razine osviještenosti i znanja osoblja obrazovnih institucija i institucija lokalne uprave s ciljem promocije, zaštite i implementacije ljudskih prava djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom s ciljem osiguravanja učinkovite implementacije EU standarda u provedbi ljudskih prava djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom u RH.

Ukupna vrijednost projekta je 104.967,00 €, od čega je 94,98% (99.698,20€) financirala Europska Unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Ugovor o bespovratnim sredstvima.

više…

ESF – Europski socijalni fond

Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga

Partneri na projektu bile su: Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Pčelice”, Gospić i
Udruga osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice, Koprivnica.

Suradnik na projektu: Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji SRCE, Sveti Ivan Zelina

Projekt je bio usmjeren na  jačanje kapaciteta OCD-a i razvoj modela novih / inovativnih socijalnih usluga s ciljem doprinosa učinkovitosti i sposobnosti OCD-a u pružanju socijalnih usluga djeci i mladima s invaliditetom i njihovim obiteljima.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava bila je 749.852,27 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz ESF-a i Ured za udruge Vlade RH.

više…

ESF – Europski socijalni fond

Razvoj ljudskih potencijala

Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav

Snail in School / Puž u školi

22.08.2013. – 21.12.2014

Partneri na projektu bile su OŠ Horvati i IX.gimnazija

Suradnici na projektu: Strukovna škola Gospić i OŠ dr. Jure Turića iz Gospića; Srednja škola Markantuna de Dominisa i OŠ Ivana Rabljanina iz Raba.

Projekt je bio usmjeren na podupiranje odgojno obrazovnih ustanova s ciljem povećanja broja djece s teškoćama u razvoju koja se upisuju i završavaju obrazovanje, te poboljšanje kvalitete njihovog obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta bila je 260.139,91 €, od čega je 94,99% (247.103,10 €) financirala Europska unija kroz Ugovor o bespovratnim sredstvima.

više…

EIDHR – European Instrument for Democracy & Human Rights

CBSS – Country Based Support Scheme

Support Network / Mreža podrške

15.12.2010. – 14.04.2012.

Projekt je bio usmjeren na poboljšanje okruženja na način da pridonosi razvoju i održivosti OCD-a koje okupljaju roditelje djece i mladih s posebnim potrebama na području Hrvatske, kao proaktivnih društvenih čimbenika u provedbi pravne stečevine Europske unije

Ukupna vrijednost projekta bila je 98.550,38 €, od čega je 89,76% (88.460,38 €) financirala Europska unija kroz Ugovor o bespovratnim sredstvima.Projekt je sufinancirao i Ured za udruge Vlade RH.

više…

IPA Komponenta IV

Razvoj ljudskih potencijala

Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje

Snail’s Speed / Brzina puža

01.09.2010. – 31.10.2011.

Partnerske organizacije na projektu bile su Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava (COOD) i Centar za izobražavanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS-Kamnik).

Projekt je bio usmjeren na poboljšanje uvjeta srednje-školskog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju kroz podizanje kompetencija nastavnika i stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila i nabave suvremene i prilagođene opreme.

Ukupna vrijednost projekta bila je 290.740,51 €, od čega je 82,27% (239.192,22 €) financirala Europska unija kroz Ugovor o bespovratnim sredstvima.

više…